"Черната овца" отец Божидар Главев в "Ничия земя" (07.04.2018)

Абонирай се за профила на "Ничия земя":
bggo.info/tv-eiI4uNMw3IDHB4tcuBvVnA
Посети официалния сайт: novatv.bg/shows/view/229/%D0%9D%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F/
Гледай "Ничия земя" в ефира на Nova: novatv.bg/live/
Гледайте епизодите на "Ничия земя": play.novatv.bg/programi/nichiya-zemya
Още интересни и ексклузивни клипове може да гледате и в: vbox7.com/user:novinitenanova
Обикновените истории по необикновен начин представя предаването на Нова и продуцентска къща „Телеман” „Ничия земя”. Това не е стандартно предаване, а разказ за ничиите места, ничиите спомени, ничиите съдби и ничиите хора, принудени да разчитат единствено на себе си, защото институциите отдавна са им обърнали гръб.

Коментари

 1. Denis Rizov

  Denis Rizovпреди 2 месеца

  А какво ли правят изповядващите други религии ? За 2,3 милиарда християни (от които само 260 милиона православни) разбрахме , какво разказа Отеца. А да речем 1,8 милиарда мюсюлмани, 1,1 милиарда Хиндуисти и половин милиард Будисти , както и останалите 1,8 милиарда ? Тоест около 67% от населението на земята заблудено проповядват нещо друго, , 85% от християните не са православни или свирят рок... Много неща трябва да променят и много работа имат да вършат в православието за да вдигнат невзрачните си 5 % от населението на земята и да станат интересни за евентуални последователи..... Рок музиката естествено е моментно явление в исторически смисъл, но и в залеза си около 2020 има по-голямо влияние за добро или лошо ....

 2. alexcubata

  alexcubataпреди 9 месеца

  Нарко и порно бизнесите били спонсори на шоубизнеса...хохохохохохо. Божо, а кой финансира Църквата...Какви са хората в Синода? Ченгета...и т.н. Май, наистина е изперкал

 3. Георги Георгиев

  Георги Георгиевпреди 10 месеца

  Много е мъчно да се гледа дълбокото духовно невежество на българския журналист. И още нещо. Човекът е станал свещенник. Поне един църковен мотив да бяхте сложили като фондова музика, а то само този рок та рок.

 4. Biser Stoyanov

  Biser Stoyanovпреди 6 месеца

  Тя и да сметне колко години са от 1998 до 2018 не може... МъкЪ!

 5. renezeluegar

  renezeluegarпреди година

  Моите уважения към отчето, всеки сам си избира пътя, НО е редно да се запознае с цялата палитра - един пример P.O.D. На 33 съм, обичам рока, не пия, не използвам и никога не съм използвала наркотици. Слушам си мелодичният и романтичен рок,онзи който пее за истинските неща. Не генерализирайте така отче без да сте се информирали. Не бъдете невежа по собствена воля и не съдете по избирателна инфорамция. Като божи човек вие повече от другите сте длъжен да не сте такъв, защото вие би трябвало да сте извор на мъдрост и съвети, а без информираност мъдрост няма.

 6. ross emmanuel

  ross emmanuelпреди 13 дни

  Последното ти е пълна глупост. Мъдроста и информираноста нямат нищо общо. Да вземеш да четеш по сериозни книжки. Тогава се изказвай. Като си мълчиш може да минеш за умна. Иначе като си отвориш устата се познава що си.

 7. Deyan Ganev

  Deyan Ganevпреди година

  " 7. Но това, което беше за мене придобивка, като загуба го счетох за Христа. 8. А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия,"(Фил. 3гл)!Амин! Бог да те благослови,брате!Амин!

 8. Dimitar

  Dimitarпреди година

  Всъщност казаното важи не само за рок музиката а за цялата съвременна популярна музика.

 9. Bulevard Service

  Bulevard Serviceпреди година

  ясно,че Божидар се е отвратил от целия буламач в който е участвал с години,но аз като страничен наблюдател смея да кажа,че неговото творчество е било крайно различно от общоприетото за РОК музикантите...текстовете са му страхотни поне от малкото които съм чувал не съм чул нищо свързано с сатана,дрога,порно и т.н....затова и се чудя защо се е отказал след като е бил един ДОБЪР,РАЗЛИЧЕ,ИСТИНСКИ пример за своите фенове и всички,които слушат песните ИМ....били са страхотна група (не банда) от добри музиканти и с такъв текстописец мисля,че няма причина да се сравнява с Кърт Кобейн и Аксел Роуз,и другите подобни....дори те не са били лоши хора,просто след смърта им всичко се изопачава в полза на хората които търсят кинти...кинти от дрога,проституция и тн...поне на световно ниво..тук в БГ не е точно така,но нали всички гледаме с широко отворени и светещи очички какво се случва по света.....аз също от 13 годишен почнах да нося кубинки и надраскани дънки и мешка...на 13 ми беше първото напиване и първата трева....много харесвам рок музиката,но рок културата хич не я харесвам (вече) дали е възможно да има рок музика без рок култура или иначе казано ''баш металюги''.....некви културни металюги може би???трезви??

 10. Gencho Genchev

  Gencho Genchevпреди 2 дни

  @Deyan Ganev , мммда... на едро, неаргументирано...., съдник.... И? Заснето е видео, в него има главно действащо лице. Аз гледам видеото, има възможност да изразя мнение по видяното, включае и относно основното действащо лице... и го правя......, т.е. има тема и има мнения по темата. Ако пък, като явно християнин, си се почувствал засегнат от написаното за биещите се в гърдите си "аз съм християнин", питам те: "Христов ли си?" Аргументите за мен ги виждам най-късно всяка неделя в храма, по-често в очите на непитащата моя съпруга - мирянка за пример (по мнение на нашия енорийски свещеник), недискутираща, несмееща да изрази мнение. Виждам аргументите във всичките Тея християни със забрадките, свели главички и няма гъг да кажат, 'щото "да се не разсърди отчето"..... Знам само, че сам Иисус на всеки завеща общение....., единственото което виждам е някакви човечета, които сами се причестяват. Не знам кой е най-вярващ... За мене си знам, че търся... търся.... И свещеници, които говорят по тоя начин...., като горепоказания, ме насочват да търся в съвсем други посоки...... ... иначе всеки ден благодаря Господу, че ми подари "Rock'n'Roll". Амин.

 11. Deyan Ganev

  Deyan Ganevпреди 2 дни

  @Gencho Genchev Изобличаването на греха и свидетелството за Спасителя е това,за което сме призовани,Генчо:" 8. Тъй като някога си бяхте тъмнина, а сега сте светлина в Господа, обхождайте се като чада на светлината; 9. (защото плодът на светлината се състои във всичко що е благо, право и истинно). 10. Опитвайте, що е благоугодно на Господа; 11. и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте;"(Еф.5гл.)!Амин! Не знам дали си християнин,но говоренето ти е много на едро и неаргументирано,което не свидетелства в твоя полза.От позицията на какъв си позволяваш да квалифицираш по такъв начин човек,който вярва в Господа?Ти ли си съдията,Генчо?

 12. Gencho Genchev

  Gencho Genchevпреди 3 дни

  @Deyan Ganev, Христос е основата..... и това да отричам нещо и да го демонизирам, с какво ме прави по-христов? Християните превърнаха християнството в нехристово... Отец Божидар....... Космосът Божидар Главев - поредната заробена вселена, под предлог да спасява души..... Помилуй

 13. alexcubata

  alexcubataпреди 9 месеца

  @Явор Янакиев Навярно, говориш за синчето на майка ти...Нали?

 14. Явор Янакиев

  Явор Янакиевпреди 9 месеца

  @alexcubata а ти си малоумен и духовно ощетен. Жал ми е за теб!

 15. Frozen_Hell

  Frozen_Hellпреди година

  сега трябва и ангъс янг да стане свещенник

 16. James Davidson

  James Davidsonпреди година

  Само си го представи как ще размахва кандилото... бабичките ще припаднат.

 17. Shadows33123 Shadows33123

  Shadows33123 Shadows33123преди година

  И аз харесвам твърда музика, но човека е прав.Почитането на дявола е съвсем явно, когато си вдигат ръцете с вдигнати показалци и кутрета.Незнам как да го напиша по точно, мисля че се сещате за какво става на въпрос.

 18. Alexander Chalkanov

  Alexander Chalkanovпреди месец

  Харесват илюзорната идея за “свобода”, а всъщност не свобода а всепозволеност в греха, към който конкретен грях е привързан всеки от тях. Харесвам Вашия коментар и го считам правилен!

 19. Явор Янакиев

  Явор Янакиевпреди 9 месеца

  @Bulevard Service те от "просто ей така" и от невежество правят бели. "Прости им Боже, те не знаят какво вършат!", е казал Исус.

 20. James Davidson

  James Davidsonпреди година

  Бабата на Рони Джеймс Дио е била испанка и му е казала, че този жест символизира дявола, той просто го използва, за да е по-интересен.

 21. Bulevard Service

  Bulevard Serviceпреди година

  според мен този знак го показват просто ей така...малко хора знаят истинското му значение и го показват от тази гледна точка..по-скоро малко на майтап....но както Божидар каза,ако се вникне по-дълбоко ситуацията е много сериозна....така,че спорът може да е безкраен...всеки го разбира по различен начин.

 22. Sando Sandov

  Sando Sandovпреди година

  Благодаря на предаването и на теб Отче Божидар, дано повече братя и сестри се в слушат и вникнат в това което казахте, че пътят е един, Исус Христос мир вам Амин!

 23. Радослава Дойчева

  Радослава Дойчевапреди година

  Най-голямата лъжа на свещениците е, че Бог наказва. И отец Божидар: "Господ да не ме накаже", затова нямало да изрече "Иисус Христос суперзвезда". Господ никого не наказва. Кой ще обърне към вярата като представя Бог като зъл? Не е вярно,че няма удоволствие от рока. Има, но то е като пиенето на солена вода-не утолява жаждата. Говори толкова отвлечено,че не е в състояние никой, ама никой да доведе до Христос.

 24. ross emmanuel

  ross emmanuelпреди 13 дни

  .....за себе си ако говориш, така е. Криво дърво и гърбав знаеш ли какво ги изправя 😃😃😃 И при теб горе долу е така.

 25. Явор Янакиев

  Явор Янакиевпреди 9 месеца

  родителите, които наказват децата си, за да ги предпазят зли ли са?

 26. Deyan Ganev

  Deyan Ganevпреди година

  " 1. И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2. Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, 3. и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време. 4. И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години. 5. Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. 6. Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години. 7. И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 8. и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък. 9. И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде. 10. И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове. 11. След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12. Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. 13. И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си. 14. И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро {В изданието от 1938 г. тези думи липсват}* е втората смърт. 15. И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.."(Откр.20гл.)!Амин! Преосмислете позицията си,защо да бъдете хвърлена в огненото езеро?Бог да ви освободи от заблудата и спаси!Амин!

 27. Sando Sandov

  Sando Sandovпреди година

  Радослава Дойчева, много си права че Бог не наказва, и никой не пъди, през целия ни житейски път Бог ни дава възможност да избираме! Но пътя по който вървим е важен! Явно всички които хулят този човек не са вникнали в една негова дума или са заслипени от сатана. сатана е този който мами хората по един или друг начин после наказва! На финала Бог просто няма да отвори вратите си, а най важната врата е първородния му син Исус Христос това е истинският път! Мир вам, Амин!

 28. тихомир василев

  тихомир василевпреди година

  Aбе госпожо вие добре ли сте? Библията чела ли сте ? Книгата на Йов ???

 29. Heavy metal head Maiden

  Heavy metal head Maidenпреди година

  Да твърдиш че рок музикантите са дроги и сатанисти Е все едно да твърдя че всички в църквата са педераси -баба Гуси

 30. Milen Z

  Milen Zпреди година

  Пак не слушате внмателно! Знам че ви допада много и е угодно сравнението м/у църквата и баба гуси, но свещеникът няколко пъти каза "Аз съм насочен срещу Рок музиката като феномен конкретно, а не към МУЗИКАНТИТЕ. Всеки един от тях може да стане Християнин - и то по-добър от мене"!!!

 31. Светла Георгиева

  Светла Георгиевапреди година

  Отец Божидар идва и в нашата Църква Св. Атанасий в Бургас...прекрасен свещеник с прекрасна презвитера....Бог да ги благослови...отче молете се за нас!

 32. Gabriela Stoilova

  Gabriela Stoilovaпреди година

  Психичните отклонения се появяват дори и при рок музикантите, нищо странно.

 33. Явор Янакиев

  Явор Янакиевпреди 9 месеца

  колко си проста...

 34. Dimitar

  Dimitarпреди година

  И какво психично отклонение видя в човекът, ами някой може да каже същото и за теб нали? :)

 35. Zoran Stanisev

  Zoran Stanisevпреди година

  Otče,pomoli se i za mene grešnija i nedostojnija rab Boži,nadjavam se če si spomniš za men, SDS,Sv,Ioan Rilski ,1997-1999.gr.Sofija.

 36. Alex Alex

  Alex Alexпреди година

  Браво много, хубаво предаване.

 37. petyofi24

  petyofi24преди година

  Толкова време и приказки, за да не си признае, че промяната му е заради жена...Опитвам се, но не мога да го разбера! Как пък изведнъж прозря, че парите за рока идват от наркотици и порно!?Сигурно така му е внушила жена му!.Но Ричи Блекмор и Ленън поне остават в музикалния свят, а той направо предава феновете си! Но, от друга страна, след това интервю, всеки открива своята истина! И се осъзнава !И отстоява себе си! Хубаво предаване!

 38. Явор Янакиев

  Явор Янакиевпреди 9 месеца

  и така да е, Бог е пратил тази жена, за да го изкара от дяволските среди и да го въведе по прави пътища. Бог понякога помага и чрез други хора, както и Сатана действа чрез хората, но сме прекалено ограничени, за да го асимилираме.

 39. Bulevard Service

  Bulevard Serviceпреди година

  АБЕ БРАТ,НА ТЕБЕ САМО МУЗИКА ЛИ ТИ Е В ГЛАВАТА..(сори са шрифта)..интервюто е посветтено на нещо много по-важно от няква музика,но щом не си разбрал май няма смисъл да обяснявам...за жалост НЕ САМО РОКА е на тоя хал...цялата музикална индустрия е под всякаква критика

 40. petyofi24

  petyofi24преди година

  От страната на феновете съм.Предпочитам да не зная тия неща, но и да няма нападки...Много е грозно! Като духовно лице, просто да си мълчи.А групата се опита да пее и скоро - ноември направиха добър концерт в Пловдив!

 41. Denitza Dimitrov

  Denitza Dimitrovпреди година

  petyofi24 просто е културен. По времето, когато Ахат се разпаднаха, аз работех с Денис Ризов и Юри Коцев. Отделно цял живот съм в тези среди. Нито бяха толерантни, нито всичко мина гладко. В това интервю се намеква и за парите, които са минавали през групата. Няма да коментирам повече, но нещата никак не бяха прекрасни. Само лека вметка, един от групата имаше 10 годишна забрана да влиза в щатите, това до преди няколко години. Ммм свързано е с някои неща, които се споменават във видеото. Била съм свидетел на много, много неща. Между другото, Звезди пръв се отцепва. А тези му мили колеги, защо не са ви споменали и за факта, че един от тях, който е менажирала групата е водел преговори за работа в Холандия, където и отиват да свирят в един период от време. Кухнята е много, много различна на групата.

 42. petyofi24

  petyofi24преди година

  Глупости?Като например?Знам от колегите му, но и това, че не си признава, позволява си да съди, защо феновете му да нямат право да му се сърдят?Освен това всички музиканти от групата са били толерантни към него и са приели избора му. нека се занимава с каквото иска, но не биваше така да напада нещо, което е създали е участвал, с което е радвал феновете си! Просто да не коментира и напада рок музиката. всеки прави избора си с какво е най - полезен и за какво го бива...

 43. Zlatity Trankova

  Zlatity Trankovaпреди година

  Изключително ерудиран свещеник.Бог те обича,отче,хората също!

 44. Rossitta Rossi

  Rossitta Rossiпреди година

  Абсолютно попадение!!! Много благодаря за това видео, силно, смислено, докосващо душата. Може би някои хора няма да го разберат, защото стилът на интервюирания не е стилът на улицата, но интервюто е изключително стойностно. Има много какво да научи човек от свещеник Божидар Главев, от неговия опит и вяра. Радвам се, че в нашата църква има такива служители.

 45. Tatalisca 94

  Tatalisca 94преди година

  Енрике Пастор

 46. Ivailo8886 Dimov

  Ivailo8886 Dimovпреди година

  Tatalisca 94 верно много прилича на него :)

 47. Marin Petrov

  Marin Petrovпреди година

  Даниела Тренчева е Гот 👏📺📱🎧👏💪♥️ 💣 много добре Е НИЧИЯ ЗЕМЯ ПО НОВА ТВ ХУБАВ РЕПИРТАЖ ЕЕ

 48. DobroMir Petrov

  DobroMir Petrovпреди година

  Благодаря! Запознах се с още един Изобличител на Суетата. :)

 49. Gencho Genchev

  Gencho Genchevпреди 2 дни

  @DobroMir Petrov , защо не зададеш това въпросче със Светото Евангелие примерно на първия срещнат свещеник?

 50. petyofi24

  petyofi24преди година

  И да не съм я чел, имам право на мнение...

 51. DobroMir Petrov

  DobroMir Petrovпреди година

  petyofi24 Колко пъти си прочел Библията?

 52. petyofi24

  petyofi24преди година

  Каква суета?феновете го обичаха, песните им бяха страхотни!

 53. ziptaz

  ziptazпреди година

  Абе тоя се обърна към вярата (коя вавилонската?) е не към Господа! Иначе прокле ли сатанисткото си минало?! Публично, нали беше публична личност!? А бе ей така давай сега е модерно така...

 54. Denitza Dimitrov

  Denitza Dimitrovпреди година

  ziptaz ако поне малко беше на ясно с човека, нямаше да пишеш подобни простотии.

 55. albenish yakut

  albenish yakutпреди година

  Най-важното нещо е човек да се покае за грешките си и да започне да живее достойно и във вярата към Бога! А това е много по-трудно,отколкото да се хули ....

 56. DobroMir Petrov

  DobroMir Petrovпреди година

  ziptaz Никой не може да служи едновременно на двама господари. Комунистическото филмче не е християнско и в много неща заблуждава.

 57. ziptaz

  ziptazпреди година

  DobroMir Petrov Еее браво на тебе "Просветени " щом греховете които вършат хората не трябва да се прокълнат - осъдят (за по "Просветени " като тебе) по време на тайнството изповед и въобще личното покаяние пред Господ, тогава си остава в мръсното гадно българско лъжеучение - заклевам се в дявола и Бога (нали помниш филмчето) , е на това Анатема!

 58. DobroMir Petrov

  DobroMir Petrovпреди година

  Обърнал се е към Православното християнство. Истинските християни не проклинат! Те благославят и то само когато е необходими и заслужено.

 59. Владислав Йорданов

  Владислав Йордановпреди година

  Даниела Тренчева винаги цели десятка 🔟